Geleli Kebabı - Malatya
Malatya Usulü Geleli Kebabı Tarifi

Geleli Kebabı Malzemeleri Nelerdir:

500 g nohut büyüklüğünde doğranmış yağsız kuşbaşı et

4 adet domates

4 adet yeşil biber

4 adet patlıcan

4 yemek kaşığı tuzlu tereyağı

Geleli Kebabı Nasıl Yapılır:
Öncelikle patlıcanlar ocakta közlenir, kabukları soyularak küçük parçalar halinde doğranır. Diğer yanda etler suyunu salıp çekene kadar teflon tavada kavrulur. Et suyunu tamamen çekince bir yemek kaşığı tereyağı eklenerek kızartma işlemi sürdürülür ve etler pembeleştirilir.

Ardından biberler tavada kızartılır, kabukları soyulup doğranır. Üzerine küçük doğranmış domatesler eklenir ve karıştırılır. Domatesler suyunu çektikten sonra tava ocaktan alınır. Doğranmış közlenmiş patlıcanlar ve yeterince tuz eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.

Hazırlanan karışım servis tabağına alınır ve üzerine eritilmiş tuzlu tereyağı gezdirilerek sıcak olarak servis edilir.