Firik Ne Demektir? Firik Kelimesinin Anlamı Nedir?
“Firik”, olgunlaşmamış veya taze buğday tanelerinin özel bir işleme tabi tutulmasıyla elde edilen yöresel bir tahıl ürünüdür.
Türkiye’nin birçok bölgesinde çerez gibi kavrularak yenir; “taze buğday” olarak da adlandırılır.
Özellikle tarlada başaklar henüz tam olgunlaşmadan biçilen buğdaylar, saplarıyla birlikte ateşte kavrularak dış kabuklarından ayrılır. Bu işlem sayesinde kalan tanecikler “firik” olarak adlandırılır.
Firik, pilav, çerez ve bazı yöresel tariflerde kullanılır ve kendine özgü isli aromasıyla bilinir.
“Firik”, olgunlaşmamış veya taze buğday tanelerinin özel bir işleme tabi tutulmasıyla elde edilen yöresel bir tahıl ürünüdür.
Türkiye’nin birçok bölgesinde çerez gibi kavrularak yenir; “taze buğday” olarak da adlandırılır.
Özellikle tarlada başaklar henüz tam olgunlaşmadan biçilen buğdaylar, saplarıyla birlikte ateşte kavrularak dış kabuklarından ayrılır. Bu işlem sayesinde kalan tanecikler “firik” olarak adlandırılır.
Firik, pilav, çerez ve bazı yöresel tariflerde kullanılır ve kendine özgü isli aromasıyla bilinir.